Våra tjänster                            

Trägolv - golvslipning

Att slipa golv tycker vi är ett hantverk som bör utföras med stor känsla och professionalism.

Ibland behöver vi göra mindre reparationer innan vi påbörjar golvslipningen, som t ex att byta ut dåliga parkettstavar och spackla springor i golvet för bästa resultat. Vi utför även nåtning, dvs fyller i springorna med latexfog. Detta görs med fördel innan slipningen påbörjas.

Vi erbjuder dammfri golvslipning. Det innebär att du inte behöver täcka över eller  ta ned någonting. Du behöver inte heller rengöra allt inifrån och ut när vi är klara med jobbet. Luften som kommer ut ur slipmaskinen är renare än den som gick in, tack vare HEPA-filter.

Vi följer GBRs branschriktlinjer för slipning och ytbehandling av trägolv.

Trägolv- ytbehandling

 Vi kan få dina gamla golv att bli som nya igen.

Det finns många olika sätt att behandla ett slipat trä- eller parkettgolv på. Vi erbjuder alla tänkbara behandlingar, bl a lack, olja, hårdvaxolja, bets, lut, såpa. 

Att tänka på är att trägolv är ömtåliga, därför är det viktigt att välja ytbehandling efter vilket slags rum det är och vem som bor där.

Vii hjälper er gärna med inspiration och rådgivning inför stundande golvrenovering. Vid önskemål gör vi även färgprover.

Vi gör allt från restaureringar där vi återställer golvet till ursprungligt skick, till lättare underhåll och den mest avancerade golvstylingen.

Vi använder endast kvalitetsprodukter från ledande varumärken. 

Natursten

Riktigt åtgångna och repiga naturstensgolv och terrazzogolv åtgärdas med slipmaskin och diamantsegment för att få fram önskad yta och resultat. 

Polering och underhåll av stengolv     Vi har metoder för att rengöra och polera terrazzo- och naturstensgolv. Resultatet blir ett blankt och lättstädat golv.

Vi underhåller naturstensgolv och terrazzogolv med anpassade metoder. Vi börjar med att avlägsna smuts och gamla ytbehandlingar. På vissa golv räcker det, andra behandlas med impregnering, porfylls eller ytbehandlas med anpassad ytförstärkare. Tillsammans ger det förbättrad städbarhet samt att stenen återfår sin glans och lyster.

Betong

Vi utför även betongslipning samt betong- och naturstensbehandlingar. Betonggolv i sig är ett slitstarkt golv, men med betongslipning kan man förbättra betongens hållbarhet, skapa ett blankt utseende, förenkla städningen och minska dammutfällningar.

Många företag har problem med gamla betonggolv som dammar och är svåra att hålla rena. Vi har anpassade metoder, med miljövänliga kemikalier. Resultatet blir ett dammfritt, lättstädat betonggolv med en förstärkt yta.

Fogfria golv / flytspackelgolv

Flytspackelgolv kan väljas som golvmaterial i olika miljöer. Efter applicering av golvmassan, impregneras den så att golvet står emot smuts och slitage. Resultatet blir ett fint, lättstädat golv. 


Plast - och linoleum

Att totalrenovera ett linoleumgolv med en beläggning av polish kräver en riktig hantverkarkänsla om man vill få golvytan riktigt bra. Det är viktigt att få bort all gammal polish annars är risken att gamla polishrester lyser igenom den nya ytbehandlingen. Med korrekt utförd golvvård och sedan bra daglig skötsel så håller sig linoleumgolv vackra över lång tid.

Vi renoverar, underhåller och polerar plastgolv i olika miljöer. Plastgolv är tåliga och slitstarka golv. Men de behöver underhåll 1-2 ggr per år. Vi utför då en kraftig rengöring av golvet, lägger ny vaxbeläggning och polerar upp golvet alternativt tillför ny polish så att golven blir vackra och lätta att städa tills det är dags för nästa underhåll.

Renovering UVElite

Vill man få utfört en kraftfull golvrenovering är huvuddragen som följer:

1. Nollställning där gammal polish tas bort eller kraftig renskurning.
2. Porösa golv porfylls.
3. Applicering av lämpligt ytskydd.

UVElite RES kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om golvet är smutsigt och nedslitet. Golvet renoveras till närmast nyskick. Kostnadsbesparing på upp till ca 50% jämfört med att byta golv. Du kan få ett renoverat golv med UVElite RES-systemet inom loppet av två dagar. 

Golvvårdsprodukter

Golvvårdsprodukterna som används kommer från ledande golvvårdskemikalietillverkare, såsom Gipeco, Wetrok, Diversey, m fl. Vi strävar alltid efter att arbeta med miljömärkta kemikalier och med så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi samarbetar med kända golvtillverkare som exempelvis Forbo och Tarkett och följer givetvis deras instruktioner gällande golvvård/golvunderhåll.